General news

Produzen rok za prijavu za English Access Microscholarship Program Podgorica

2

Besplatni dvogodišnji program učenja engleskog jezika

Udruženje nastavnika engleskog jezika Crne Gore ELTAM, uz podršku Ministarstva inostranih poslova Sjedinjenih Američkih Država i Američke ambasade u Podgorici, pruža sjajnu priliku  učenicima I i II razreda srednjih škola, uzrasta od 14 do 16 godina, iz porodica slabijeg imovnog stanja, da se prijave za dobijanje stipendije za dvogodišnji program časova engleskog jezika pod nazivom English Access Microscholarship Program.

Access Program je namijenjen isključivo učenicima iz socijalno ugroženih porodica[1]iz Glavnog grada Podgorica i opština u sastavu glavnog grada Tuzi i Golubovci. Izbor kandidata će vršiti predstavnici Udruženja nastavnika engleskog jezika Crne Gore ELTAM i Ambasade SAD u Podgorici. Broj polaznika je ograničen.

Molimo Vas da na osnovu pomenutih kriterijuma predložite potencijalne kandidate i da im pomognete da se, uz saglasnost roditelja, prijave za program.

[message_box title=”O programu:” color=”red”]

English Access Microscholarship Program je program mikro stipendija za učenje engleskog jezika i upoznavanje sa kulturom i vrijednostima Sjedinjenih Američkih Država kroz časove engleskog jezika i dodatne aktivnosti (projekte, studijske posjete, kampove). Vještine koje učenici steknu kroz Access Program će im pomoći da iskoriste mogućnosti koje su im prethodno bile nedostupne. Access Program je predviđen za talentovane učenike I i II razreda srednjih škola starosti od 14 do 16 godina kojima ekonomska situacija ne dozvoljava da učestvuju u drugim sličnim programima. Program se odvija poslije školskih časova u trajanju od dvije godine. Stipendija pokriva troškove školarine i knjiga.

[/message_box]

[message_box title=”Kako se prijaviti:” color=”blue”]

Da bi se prijavili za Access Program neophodno je da učenici popune Prijavni formular koji mogu preuzeti sa sajta www.eltam.me, kod sekretara/pedagoga škole ili u prostorijama Američkog ugla.

Popunjeni formular poslati na mail adresu access.podgorica@gmail.com ili dostaviti u Američki ugao od 11 do 17h radnim danima (Vaka Đurovića 12 / zgrada KIC-Budo Tomović – I sprat).

Rok za podnosenje prijava je produzen i prijave podnositi od 10. oktobra do 3. novembra 2016. godine. Nepotpune i naknadno dostavljene prijave se neće razmatrati. Izabrani kandidati će biti pozvani na intervju.[2]

[/message_box]

[1] Pod socijalno ugroženim porodicama se podrazumijevaju porodice koje su korisnici materijalnog obezbjeđenja kod JU Centar za socijalni rad, kao i porodice koje nijesu korisnici materijalnog obezbjeđenja, ali iz ekonomskih razloga, odnosno zbog teške materijalne situacije, nijesu u mogućnosti da svojoj djeci obezbijede učestvovanje u ovakvim i sličnim programima i obukama.

[2] Neophodno je da kandidati koji budu pozvani na intervju, između ostalog, prilože sljedeća dokumenta koja posjeduju: potvrdu o mjesečnim primanjima porodice, potvrdu odnosno poslednji ček o primanjima materijalnog obezbjeđenja porodice, potvrdu da je/su roditelj/i na evidenciji nezaposlenih, potvrdu o samohranosti ukoliko je roditelj samohrano lice ili potvrdu o razvodu, potvrdu o stečenim pravima po osnovu invalidnosti (tuđa njega, lična invalidnina), izjavu o kućnoj zajednici (za regulisanje socijalnog pitanja).

Prijavni formular možete preuzeti ovdje.

Prijavni formular (Microsoft Office Word)

Related posts

Godišnji planovi rada za engleski jezik

admin

Besplatni dvogodišnji program učenja engleskog jezika za učenike/ce prvog i drugog razreda srednjih škola iz opština Podgorica, Tuzi, Zeta i Danilovgrad

admin

Besplatni dvogodišnji program učenja engleskog jezika u Pljevljima

admin