General news

English Access Microscholarship Program

2

Besplatni dvogodišnji program učenja engleskog jezika za učenike iz socijalno ugroženih porodica iz Nikšića

Udruženje nastavnika engleskog jezika Crne Gore ELTAM, uz podršku Ministarstva inostranih poslova Sjedinjenih američkih država i Američke ambasade u Podgorici, pruža sjajnu priliku  učenicima uzrasta od 13 do 15 godina da se prijave za dobijanje stipendije za dvogodišnji program časova engleskog jezika pod nazivom English Access Microscholarship Program.

Access Program je namijenjen isključivo učenicima iz socijalno ugroženih porodica[1]iz Nikšića. Izbor kandidata će vršiti predstavnici Udruženja nastavnika engleskog jezika Crne Gore ELTAM i Američke ambasade. Broj polaznika je ograničen.

[message_box title=”O programu:” color=”red”]

English Access Microscholarship Program je program mikro stipendija za učenje engleskog jezika i upoznavanje sa kulturom i vrijednostima Sjedinjenih američkih država kroz časove engleskog jezika i dodatne aktivnosti (projekte, studijske posjete, kampove). Vještine koje učenici steknu kroz Access Program će im pomoći da iskoriste mogućnosti koje su im prethodno bile nedostupne. Access Program je predviđen za talentovane učenike osnovnih škola starosti od 13 do 15 godina kojima ekonomska situacija ne dozvoljava da učestvuju u drugim sličnim programima. Program se odvija poslije školskih časova u trajanju od dvije godine.Stipendija pokriva troškove školarine i knjiga.

[/message_box]

[message_box title=”Kako se prijaviti:” color=”blue”]

Da bi se prijavili za Access Program neophodno je da učenici popune Prijavni formular koji mogu preuzeti sa sajta www.eltam.me, kod sekretara/pedagoga škole, u kancelariji br. 9, na III spratu, u zgradi Opštine Nikšić ili u prijemnoj kancelariji Centra za socijalni rad.

Popunjeni formular poslati na mail adresu access.niksic@gmail.com ili dostaviti u prijemnu kancelariju Centra za socijalni rad.

Prijave slati od 14. oktobra do 4. novembra 2015. godine. Nepotpune i naknadno dostavljene prijave se neće razmatrati. Izabrani kandidati će biti pozvani na intervju.[2]

[/message_box]

[1] Pod socijalno ugroženim porodicama se podrazumijevaju porodice koje su korisnici materijalnog obezbjeđenja kod JU Centar za socijalni rad, kao i porodice koje nijesu korisnici materijalnog obezbjeđenja, ali iz ekonomskih razloga, odnosno zbog teške materijalne situacije, nijesu u mogućnosti da svojoj djeci obezbijede učestvovanje u ovakvim i sličnim programima i obukama.

[2] Neophodno je da kandidati koji budu pozvani na intervju, između ostalog, prilože sljedeća dokumenta koja posjeduju: potvrdu o mjesečnim primanjima porodice, potvrdu odnosno poslednji ček o primanjima materijalnog obezbjeđenja porodice, potvrdu da je/su roditelj/i na evidenciji nezaposlenih, potvrdu o samohranosti ukoliko je roditelj samohrano lice ili potvrdu o razvodu, potvrdu o stečenim pravima po osnovu invalidnosti (tuđa njega, lična invalidnina), izjavu o kućnoj zajednici (za regulisanje socijalnog pitanja).

Prijavni formular možete preuzeti ovdje.

Prijavni formular (Microsoft Office Word)

Related posts

Besplatni dvogodišnji program učenja engleskog jezika u Niksicu

admin

Workshops by Fulbright teaching assistant John Redos with students and teachers in Berane

admin

ELTAM May 2015 – May 2016

admin