Access Pljevlja General news

Besplatni dvogodišnji program učenja engleskog jezika u Pljevljima

Ministarstvo inostranih poslova Sjedinjenih Američkih Država i Ambasada SAD u Podgorici, zajedno sa Udruženjem nastavnika engleskog jezika Crne Gore ELTAM, pozivaju talentovane učenike I i II razreda srednjih škola iz Pljevalja, uzrasta od 15 do 17 godina, iz porodica slabijeg imovnog stanja, da se prijave za dobijanje stipendije za dvogodišnji program besplatnih časova engleskog jezika pod nazivom English Access Microscholarship Program.

Ovaj poziv je namijenjen isključivo motivisanim i talentovanim učenicima iz porodica slabijeg imovnog stanja1 iz Opštine Pljevlja. Izbor kandidata će obaviti predstavnici Udruženja nastavnika engleskog jezika Crne Gore ELTAM i Ambasade SAD u Podgorici. Broj polaznika je ograničen na 17 polaznika/ca.

O programu:

English Access Microscholarship Program je program stipendija za učenje engleskog jezika i upoznavanje sa kulturom i vrijednostima Sjedinjenih Američkih Država kroz časove engleskog jezika i dodatne aktivnosti (projekte, studijske posjete, obrazovne kampove, volontiranje u lokalnoj zajednici) koji u potpunosti finansira Ministarstvo inostranih poslova SAD. Vještine koje učenici steknu kroz Access Program (vještine saradnje i timskog rada, informaciono-komunikacione vještine, socijalno-emocionalne vještine) će im pomoći da iskoriste mogućnosti koje im prethodno nijesu bile dostupne. Access Program je predviđen za talentovane učenike I i II razreda srednjih škola starosti od 15 do 17 godina kojima ekonomska situacija ne dozvoljava da učestvuju u drugim sličnim programima. Program se odvija poslije školskih časova u trajanju od dvije godine (od aprila 2022. godine do januara 2024. godine). Stipendija pokriva troškove školarine i knjiga.

Kako se prijaviti:

Da bi se prijavili za Access Program neophodno je da učenici preuzmu i popune prijavni formular koji se nalazi ispod ovog teksta. Takođe, prijavni formular učenici mogu preuzeti fizički i u Američkom uglu u Pljevljima. Popunjeni formular poslati na mail adresu info@eltam.me ili dostaviti u Američki ugao Pljevlja radnim danima od 8 do 15 h. Svaki podnosilac prijave dobiće povratnu informaciju o tome da je aplikacija stigla ako je poslata e-mailom, ili, ukoliko prijavu podnosi u štampanoj formi, potrebno je da, na licu mjesta, ostavi svoj potpis i datum kada je aplikacija predata.
Prijave podnositi od 1. do 22. marta 2022. godine do 15 h. Nepotpune i naknadno dostavljene prijave se neće razmatrati. Izabrani kandidati će biti pozvani na intervju2.

Ukoliko želite da saznate nešto više o Access Programu posjetite www.eltam.me ili Facebook stranice udruzenje.eltam, Access Cetinje, Access Niksic, Access Podgorica, Access Rozaje.

Srdačan pozdrav,

ELTAM tim

1 Pod porodicama slabijeg imovnog stanja se podrazumijevaju porodice koje su korisnici materijalnog obezbjeđenja kod JU Centar za socijalni rad, kao i porodice koje nijesu korisnici materijalnog obezbjeđenja, ali iz ekonomskih razloga, odnosno zbog teške materijalne situacije, nijesu u mogućnosti da svojoj djeci obezbijede učestvovanje u ovakvim i sličnim programima i obukama.

2 Neophodno je da kandidati koji budu pozvani na intervju prilože sljedeća dokumenta: izvod iz matične knjige rođenih, kopiju svjedočanstva posljednjeg završenog razreda, kopiju izvještaja o uspjehu sa II klasifikacionog perioda tekućeg razreda, dvije fotografije, potvrdu o mjesečnim primanjima porodice, potvrdu odnosno posljednji ček o primanjima materijalnog obezbjeđenja porodice, potvrdu da je/su roditelj/i (staratelj/i) na evidenciji nezaposlenih, potvrdu o samohranosti ukoliko je roditelj samohrano lice ili potvrdu o razvodu, potvrdu o stečenim pravima po osnovu invalidnosti (tuđa njega, lična invalidnina), izjavu o kućnoj zajednici (za regulisanje socijalnog pitanja) i pismo preporuke od škole ili nastavnika.

Related posts

ELTAM Newsletter #4

admin

Call for papers

admin

IZVJEŠTAJ O OBILJEŽAVANJU EVROPSKOG DANA JEZIKA U PREDŠKOLSKIM USTANOVAMA, OSNOVNIM I SREDNJIM ŠKOLAMA U CRNOJ GORI ZA ŠKOLSKU 2022/23. GODINU

admin