General news

English Access Microscholarship Program Rozaje

Print

Besplatni dvogodišnji program učenja engleskog jezika

Ministarstvo inostranih poslova Sjedinjenih Američkih Država i Ambasada SAD u Podgorici, zajedno sa Udruženjem nastavnika engleskog jezika Crne Gore ELTAM, pozivaju talentovane učenike I i II razreda srednjih škola iz Rožaja, uzrasta od 14 do 16 godina iz porodica slabijeg imovnog stanja, da se prijave za dobijanje stipendije za dvogodišnji program časova engleskog jezika pod nazivom English Access Microscholarship Program.

Access Program je namijenjen isključivo učenicima iz socijalno ugroženih porodica[1] Opštine Rožaje. Izbor kandidata će obaviti predstavnici Udruženja nastavnika engleskog jezika Crne Gore ELTAM i Ambasade SAD u Podgorici. Broj polaznika je ograničen.

Molimo Vas da na osnovu pomenutih kriterijuma predložite potencijalne kandidate i da im pomognete da se, uz saglasnost roditelja/staratelja, prijave za program.

[message_box title=”O programu:” color=”red”]

O programu:

English Access Microscholarship Program je program mikro stipendija za učenje engleskog jezika i upoznavanje sa kulturom i vrijednostima Sjedinjenih Američkih Država kroz 360 sati nastave engleskog jezika i dodatne aktivnosti (projekte, studijske posjete, kampove). Vještine koje učenici steknu kroz Access Program će im pomoći da iskoriste mogućnosti koje su im prethodno bile nedostupne. Access Program je predviđen za talentovane učenike I i II razreda srednjih škola starosti od 14 do 16 godina kojima ekonomska situacija ne dozvoljava da učestvuju u drugim sličnim programima. Program se odvija poslije školskih časova u trajanju od dvije godine (od oktobra 2017. do oktobra 2019. godine). Stipendija pokriva troškove školarine i knjiga.

[/message_box]

[message_box title=”Kako se prijaviti:” color=”blue”]

Kako se prijaviti:

Da bi se prijavili za Access Program neophodno je da učenici popune Prijavni formular koji mogu preuzeti sa sajta www.eltam.me  ili kod sekretara / pedagoga škole.

Popunjeni formular poslati na mail adresu access.rozaje@gmail.com ili dostaviti sekretaru / pedagogu JU Srednje Stručne škole od 09 do 14h radnim danima (ul. Omladinska bb, Rožaje).

Prijave podnositi od 7. do 27. septembra 2017. godine. Nepotpune i naknadno dostavljene prijave se neće razmatrati. Izabrani kandidati će biti pozvani na intervju, kada će trebati dostaviti dodatnu dokumentaciju.[2]

Saznajte više o Access programu na http://eltam.me/online/access-niksic/ ili http://eltam.me/online/access-podgorica/, kao i facebook stranicama Access Niksic i Access Podgorica.

[/message_box]

[1] Pod socijalno ugroženim porodicama se podrazumijevaju porodice koje su korisnici materijalnog obezbjeđenja kod JU Centar za socijalni rad, kao i porodice koje nijesu korisnici materijalnog obezbjeđenja, ali iz ekonomskih razloga, odnosno zbog teške materijalne situacije, nijesu u mogućnosti da svojoj djeci obezbijede učestvovanje u ovakvim i sličnim programima i obukama.

[2] Neophodno je da kandidati koji budu pozvani na intervju, prilože sljedeća dokumenta: izvod iz matične knjige rođenih, svjedočanstvo iz poslednjeg završenog razreda, dvije fotografije, potvrdu o mjesečnim primanjima porodice, potvrdu odnosno poslednji ček o primanjima materijalnog obezbjeđenja porodice, potvrdu da je/su roditelj/i na evidenciji nezaposlenih, potvrdu o samohranosti ukoliko je roditelj samohrano lice ili potvrdu o razvodu, potvrdu o stečenim pravima po osnovu invalidnosti (tuđa njega, lična invalidnina), izjavu o kućnoj zajednici (za regulisanje socijalnog pitanja) i pismo preporuke od škole/nastavnika.

Prijavni formular možete preuzeti ovdje.

Prijavni formular (Microsoft Office Word)

Related posts

Presentation of Access Program students from Niksic

admin

Obilježavanje Evropskog dana jezika

admin

BETA-IATEFL Annual International Conference

admin